Chatroulette

Heta linjen på internet, kan det vara nåt? Det verkar så då det snackas väldigt mycket om just Chatroulette. Chatroulette/Webroulette går ut på att du träffar nya människor slumpvis. Du går in på sajten som har chattroulette och sedan kan du välja att chatta via webkameran. Konversationen sker via ljud, video eller text. Passar inte den person som slumpas dig så är det bara att välja att slumpa fram en ny. Tänk att du plötsligt ser du alltså en kille från Tyskland, en gubbe från Grekland eller en tjej ifrån Sydafrika som du kan börja chatta med.

Så här fungerar det!

Grundaren av Chatroulette är en 17-årig student från Moskva, Ryssland med namnet Andrey Ternovskiy. Hans sajt Chatroulette.com får många tusentals besökare varje dag. Att namnet på sajten blev just Chatroulette har Andrey Ternovskiy hämtat från den gamla filmen The deer hunter där det spelades rysk roulette.

Det finns både seriösa och skumma människor på Chatroluette och självfallet är det väldigt många killar som letar efter tjejer. Enligt en undersökning jag läste var det 89% manliga användade och 11% kvinnliga.

I början av november 2009, kort efter Webbplatsen lanserades, hade den 500 besökare per dag. En månad senare var besökarantalet 50 000. Efter att ha uppmärksammats i media (The New York Times, New York magazine, Good Morning America, Newsnight i Storbritannien, The Daily Show) steg besökarantalet i februari 2010 till 35.000 människor på Chatroulette konstant.

Visst det finns de som använder chatroulette till att föra normala konversationer, men de flesta vill nog bara testa och tycker det är sjukt roligt när de stöter på roliga människor. Flest använare har Chatroulette från USA och därefter Frankrike.

Chatroulette kallas ibland Chattrulette, Webbroulette och Webroulette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *